Ni är många som köpt vår juliga saffranssprit Grosse Lelle och ni är många som frågat oss om hur denne ska användas på bästa sätt. Det värmer tre bröders hjärtan ❤️??
Idag har vi testat lite olika drinkkombinationer med Grosse Lelle och nedan följer några drinkförslag. Om ni har egna favoriter så får ni gärna dela med er av dem.
Här finns Grosse Lelle på spritans nya flashiga webbplats.
Skål och trevlig helg!
GT Lelle
Ingredienser:
2 cl Grosse Lelle
2 cl Lusse Lelle
4 cl Tonic
Välj gärna en torr tonic, som förslagsvis Fever-Tree.
Instruktioner:
1 – Blanda ingredienserna i ditt bästa GT-glas.
2 – Tillsätt is och rör om.
Gin Fizz Saffron style
Ingredienser:
5 cl Grosse Lelle
3 cl citronjuice (gärna färskpressad)
2 cl sockerlag (gärna gjord på ekologiskt rörsocker)
3 cl äggvita
4 cl Lusse Lelle
Instruktioner:
1 – Häll Grosse Lelle, citronjuice, sockerlag och äggvita i en shaker.
2 – Skaka ordentligt så att en tjockt skum bildas.
3 – Tillsätt is och skaka igen så att drinken blir kyld.
4 – Slå upp i glas och toppa med Lusse Lelle.
5 – Pudra skummet på fizzen med saffran,
Tips: Gör sockerlagen med 3 delar rörsocker och 2 delar vatten.
Saffransdraja
Ingredienser:
5 cl Grosse Lelle
1 cl torr Vermouth (förslagsvis Noilly Prat)
1 st grön oliv
Instruktioner:
1 – Blanda Grosse Lelle och Vermouth i ett glas eller shaker.
2 – Tillsätt gott om is och rör om. Skaka om det ska vara Bond-style.
3 – Sila och häll upp i ett martiniglas.
4 – Garnera med 1 avsköljd grön oliv.
För den vågliga och vana drajadrickaren kan Brekeriets vita kimchi tillsättas i glas/shaker för att ge mer sälta. Var beredd på att mer matiga toner medföljer i form av ingefära och vitlök.
Saffransmojito
Ingredienser:
4 cl Grosse Lelle
3 cl limejuice
3 cl sockerlag från rörsocker
4 cl tonic (torr tonic, förslagsvis Fever-Tree)
1 knippe mynta
1 – Häll limejuice och sockerlag i ett glas.
2 – Tillsätt 8-10 myntablad och stöt dessa lätt i glaset med något trubbigt, krossa inte bladen.
3 – Tillsätt Grosse Lelle och fyll häften av glaset med krossad is.
4 – Rör om och tillsätt tonic. Fyll upp glaset med krossad is.